Toimiva vaatehuone helpottaa arkea

Vaatehuoneet jakavat mielipiteitä: toiset haluavat niitä ja toiset vihaavat. Vaatehuoneesta tulee helposti kaoottinen sekamelska, ellei tavaroille ole omaa paikkaansa. Jo omakotitalon suunnitteluvaiheessa pysähdy miettiemään vaatehuoneen suunnittelu:

Mieti, mitä tulet säilyttämään vaatehuoneessa: vaatteita, lakanoita, pyyhkeitä, kirjoja, koruja…
Millaista tilaa tarvitset?
Minkä verran tarvitset hylly – ja tankotilaa.
Säilytätkö isoja tavaroita (esim. matkalaukkuja) lattialla?
Haluatko seinäkoukkuja?

Suunnittele vaatehuoneesi niin, että hukkatilaa ei jää. Myös korkeus kannattaa hyödyntää. Voit sijoittaa kaksi vaatetankoa päällekkäin toisen paidoille ja toisen housuille.  Ylähyllyillä voit säilyttää harvemmin käytettäviä tavaroita laatikoissa. Varaa tilaa tikkaille, joiden avulla pääset käyttämään vaatehuoneen yläosat.

Valmis säilytysjärjestelmä on helppo, mutta usein melko hintava ratkaisu. Järjestelmissä on paljon erilaisia elementtejä, hyllyjä, koreja ja tankoja. Säilytysjärjestelmien toimittajilla on hyvät ohjelmat, joilla voit suunnitella oman vaatehuoneen.

Käytä luovuuttasi suunnittelussa, älä jumiudu tavanomaisiin ratkaisuihin!

Vaatehuoneen suunnittelu toimiva vaatehuone: vaatehuoneessa on valkoiset hyllyt ja laatikot.

Hyllyt

Hyllyjen syvyys riippuu säilytettävästä tavarasta. Usein perinteiseen 60 cm syvään hyllyyn jää turhaa takareunaan hukkatilaa. Hyllyn syvyydeksi riittää 40 – 50 cm. Jos hankit hyllyille säilytyslaatikoita, tarkista niiden tarvitsema tila.

Hyllyvälit kannattaa pitää riittävän pieninä, jotta pusero- ja housupinot pysyvät siistinä. Toimiva hyllyväli on 25 – 30 cm.

Laatikosto

Laatikostot toimivat myös vaatehuoneessa. Tosin ne nostavat helposti kustannuksia. Vaatehuoneessa olevaan laatikostoon on kiva säilöä alusvaatteet, sukat ja korut. Myös puserot ja housut on kiva laskostaa laatikostoon useaan eri pinoon. Laatikkoon ei jää huonosti hyödynnettävää takakulmaa.

Tangot

Vaatetangolle kannattaa jättää 50 cm tila syvyyssuunnassa (henkari n. 43 cm). Suunnittele tankoja kahdelle eri korkeudelle. Pitkät mekot ja juhlapuvut vaativat korkeutta enemmän kuin housut ja paidat, joiden tangot voidaan asentaa päällekkäin. Ylätanko kannatta asentaa n. 210 cm ja alatanko n. 90 cm korkeudelle. Valitse hyvät henkarit.

Vaatehuoneen suunnittelu toimiva vaatehuone: seinään on kiinnitetty puisia seinäkoukkuja.

Seinäkoukut ja tangot

Seinällä olevissa koukuissa voidaan säilyttää laukkuja, koruja ja vöitä. Myös puolipitoiset vaatteet voidaan ripustaa koukkuihin.

Kravatit ja vyöt on kiva ripustaa seinällä olevalle tangolle.

Valaistus

Kiinnitä huomiota valaistuksen suunnitteluun. Usein vaatehuoneen kattoon on asennettu vain yksi heikosti valaiseva lamppu. Kun vaatehuoneessa on riittävästi päivänvalon sävyistä valoa, asusteiden valitseminen on helpompaa. Mustat ja siniset sukatkin voit erottaa toisistaan.

Pohjakuva pienestä vaatehuoneesta

Toimiva vaatehuone vaatehuoneen suunnittelu: pohjapiirustus pienestä vaatehuoneesta.

Jopera

Se on v. 1993 perustettu perheyritys. Rakennamme laadukkaat ja yksilölliset kodit käytännölliseen arkeen ja iloiseen juhlaan pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Oulun seudulla.

Olemme toimineet pitkään kannattavasti, mikä takaa turvallisen vastuunkantajan rakentamisen aikana ja kodin valmistuttua vuosienkin kuluttua.  Luottoluokituksemme on jo vuosia ollut paras AAA gold.

 

Sinua varten

Vahvuutemme ovat motivoitunut ja palveleva henkilökunta. Suunnittelemme puu- ja hirsitalot yksilöllisiksi. Ammattitaitoiset rakentajat tekevät tiiviit, energiatehokkaat ja varmat rakenteet. Pidämme lupaamamme aikataulut. Rakennamme laadukkaita ja tyylikkäitä koteja, joiden arvo säilyy.

Suunnitteletko omakotitalon rakentamista?

Tutustu palveluihimme

Laita jakoon!