Kodin eteinen

Eteisen sisustus ja säilytys kannattaa suunnitella toimivaksi ja tilaa säästäväksi.

Omakotitalon eteinen

Lapsiperheen aamut ovat täynnä tohinaa: ”Mutsi, missä mun hanskat! Iskä, mihin sä laitoit mun pyöräilykypärän!”

Eteisen suunnitteluun kannattaa uhrata aikaa. Kun tavaroille on mietitty omat paikat, arkiaamuisin kotoa lähtö on helpompaa. Oma arkieteinen tai erillinen vaatehuone ulko-oven läheisyydessä mahdollistaa ulkoilu- ja liikuntavälineiden säilyttämisen nopeasti mukaan napattaviksi.

Penkki helpottaa pukeutumista. Sen alle voidaan sijoittaa laatikot – vaikka jokaiselle perheenjäsenelle oma, Niistä löytyvät lippikset, pipot, hanskat, lenkkivaatteet…  Kun penkissä on riittävästi syvyyttä, sen takana voi olla seinänaulakko takeille.

Tässä kodissa pukeutumispenkin ja seinänaulakon päälle on sijoitettu avohyllykkö, jonne voidaan pistää talteen kypärät, avaimet, lompakot….

Avohyllykkö on myös toimiva  kenkien säilytyspaikka. Kosteuden kestävästä levystä valmistettuun hyllykköön voidaan nostaa myös hiukan märät kengät. Lattialla lojuva kenkäkasa ei ole paras ”Tervetuloa kotiin” –toivotus.

Eteisen kaapissa ilmavat lankakorit ovat toimivia. Niiden kannattaa olla reilunkokoiset, jotta myös toppavaatteet  sopivat helposti sisään. Tässä kodissa eteiseen valittiin pyykkikorikaapit, joihin mahtuvat vaikka laskettelumonot.

Eteisen seinälle tai kaapin päätyyn sijoitettu naulakko voi olla myös kiva sisustuselementti. Siihen on helppo heittää lapsen leikkikaverin ulkovaatteet ja siitä ne löytyvät kotiin lähdön koittaessa.

Laita jakoon!