Ilmatiiveysmittaus laadun varmistajana

Ilmatiiveysmittaus laadun varmistajana

Ilmatiiveysmittaus on yksi tärkeimmistä rakennuksen laadunvalvonnan mittareista. Se kertoo, kuinka huolellisesti ulkoseinät, ala- ja yläpohja sekä  eri rakenteiden liittyminen toisiinsa on tehty. Uudet rakennusmenetelmät ja parhaat rakennusmateriaalit eivät takaa ilmatiiveyttä. Hyvä ilmanpitävyys saavutetaan  huolellisella rakentamisella ja asennustyöllä.

Huono ilmatiiveys on yksi suurimmista energiahukkalähteistä. Kun ilmatiiveys on riittävä, rakennuksen kokonaisenergiankulutus pienenee. Hallitsematon ilmavirtaus rakenteen läpi vähenee ja tiivis ulkovaippa varmistaa rakennuksen vaipan kosteusteknisen toimivuuden. Ilmansulun on oltava ehdottoman tiivis, jotta rakenteisiin ei pääse lämpimän sisäilman mukana kulkeutumaan kosteutta, joka saattaa tiivistyä rakenteiden kylmempiin ulko-osiin.

Vedontunne

Kylmän ulkoilman virtaaminen ulkoilmaa vasten olevien rakenteiden läpi aiheuttaa vedon tunnetta ja lisää pahimmillaan terveysriskejä. Rakennuksen vaipan hyvä ilmatiiveys vähentää vedon tunnetta ja ehkäisee samalla haitallisten aineiden, kuten homeitiöiden, epäpuhtauksien ja radonin pääsyn sisäilmaan.

Tiiveysmittauksessa tutkitaan painelaitteiston avulla rakennuksen ilmanpitävyys.  Painekokeella saadaan selvitettyä rakennuksen ilmanvuotoluku (n50/q50). Käytämme mittaamiseen ulkopuolista sertifioitua tutkijaa. Haluamme mahdollisimman totuuden mukaisen tuloksen ja sen vuoksi tutkimme ilmatiiveyden vasta, kun lopulliset ikkunat ja ovet ovat paikollaan sekä savuhormi on muurattu.

Hyvään tulokseen pääseminen vaatii huolellista asennustyötä ja jatkuvaa tuotekehittelyä. Omakotitalojen rakentajina käytämme  kirvesmiehiä, jotka olemme kouluttaneet laadukkaaseen asennustyöhön.

Muuttuneet määräykset

Rakentamista ohjaava lainsäädäntö muuttui vuoden 2018 alusta, kun rakentamismääräykset kumoutuivat ja niitä korvaavat Ympäristöministeriön asetukset saivat lainvoiman.

Lue lisää sertifikaatista

Ilmatiiveysmittauksella valmistetaan, että koti on lämmin. Eteisessä on taulu, jossa lukee ihana oma koti.

Jopera

Se on v. 1993 perustettu perheyritys. Rakennamme laadukkaat ja yksilölliset kodit käytännölliseen arkeen ja iloiseen juhlaan pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Oulun seudulla.

Olemme toimineet pitkään kannattavasti, mikä takaa turvallisen vastuunkantajan rakentamisen aikana ja kodin valmistuttua vuosienkin kuluttua.  Luottoluokituksemme on jo vuosia ollut paras AAA gold.

Sinua varten

Vahvuutemme ovat motivoitunut ja palveleva henkilökunta. Suunnittelemme puu- ja hirsitalot yksilöllisiksi. Ammattitaitoiset rakentajat tekevät tiiviit, energiatehokkaat ja varmat rakenteet. Pidämme lupaamamme aikataulut. Rakennamme laadukkaita ja tyylikkäitä koteja, joiden arvo säilyy.

Suunnitteletko omakotitalon rakentamista?
Tutustu palveluihimme

Laita jakoon!